Quantcast
Μητσοτάκης: «Οι τράπεζες δεν ανοίγουν εύκολα» - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: «Οι τράπεζες δεν ανοίγουν εύκολα»

δημοσιεύτηκε:

«Η ΝΔ θα ψηφίσει “Ναι” στην Ευρώπη και στο ευρώ», δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ραδιοφωνική εκπομπή REAL FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.  

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Το δημοψήφισμα θα γίνει για να απαντηθούν τα ερωτήματα εάν θα πάρουμε τα 8 δισ. ευρώ με την υπογραφή του κ. Αλέξη Τσίπρα ή την πρόταση των δανειστών ύψους 9 δισ. ευρώ (δηλαδή  αύξηση ΦΠΑ στο κλάδο του τουρισμού στο 13% αντί για 23%)».

Εν τω μεταξύ, στο ερώτημα που τέθηκε εάν μπορεί να υπάρξει συμφωνία πριν πάμε σε δημοψήφισμα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν ξέρω, προφανώς εάν υπήρχε συμφωνία, η κατάσταση   θα ήταν καλύτερή τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην εγχώρια οικονομία. Κανείς δεν θέλει να αφήσει το αποτύπωμά του στην δραχμή».

Πάντως ο ίδιος αναφέρθηκε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών λέγοντας ότι: «Οι τράπεζες δεν ανοίγουν εύκολα. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι πιο δραματική από αυτήν της Κύπρου. Εάν δεν επιστραφούν τα χρήματα του ELA θα χρεοκοπήσουμε.

Οι τράπεζες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν και αυτό σημαίνει κούρεμα καταθέσεων. Πρέπει να κυριαρχήσει η κοινή λογική, το πατριωτικό συναίσθημα και η αξιοπρέπεια».

«Η αριστερή κυβέρνηση δεν προνόησε ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν κάρτα για  ATM. Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη κατάσταση σε παλινωδίες», συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.