Quantcast
Μητσοτάκης: Παραιτούμαι από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Παραιτούμαι από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

δημοσιεύτηκε:

Την παραίτησή του  από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ωστόσο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, δεν εξαρτά την ενέργειά του αυτή από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί του, ενώ μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να καταλάβει αν ο κ. Μεϊμαράκης παραιτήθηκε ή όχι, «αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι».

«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι. Σε κάθε περίπτωση παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου», αναφέρει, ενώ την ίδια ώρα δίνει στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015.

Όπως σημειώνει, με την συγκεκριμένη επιστολή επισημαίνει ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου προέδρου «βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του κόμματος».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από την ΚΕΦΕ, «παρά τις προφανείς αδυναμίες της», να δώσει μια λύση, ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν «δίχως το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά».

«Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ», υπογραμμίζει.

 

Να «ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά» ζητεί με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μάλιστα, ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παραθέτει την εμπιστευτική του επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος, η οποία εστάλη και επιδόθηκε στις 11 Νοεμβρίου, έντεκα μέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, όπου επισημαίνει δυσλειτουργίες στο σύστημα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά την επιστολή 

Αναλυτικά η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη:

«Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι. 

Σε κάθε περίπτωση: 

1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.

2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.

3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά. 

Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.