Quantcast
Μητσοτάκης: Πήρα εντολή ανανέωσης - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Πήρα εντολή ανανέωσης

δημοσιεύτηκε:

Του Σωτήρη Σταθόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο 8ος εκλεγμένος πρόεδρος στην ιστορία της ΝΔ, καταγράφοντας μια καθαρή νίκη σε όλα τα σημεία απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η πολιτική μάχη που αποφάσισε να δώσει, αποφεύγοντας τις ευθείες αντιπαραθέσεις με τους συνυποψήφιους του, παρουσιάζοντας από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τη ΝΔ, όσο και για τη διακυβέρνηση της χώρας, ήταν το «κλειδί» για την τελική του επικράτηση.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει μπροστά του χρόνο για άλλους πανηγυρισμούς, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις είναι τέτοιες που η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ουσιαστικά ήταν απούσα για περισσότερο από τρεις μήνες, θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για μια σειρά από καυτά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει στα γραφεία του κόμματος η παράδοση – παραλαβή από τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη και στην συνέχεια θα έχει την πρώτη συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει την αντιπολιτευτική γραμμή πάνω στην οποία θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, παράλληλα θα ορίσει τους νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ενώ θα προτείνει και το νέο γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στο ίδιο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Προχωρούμε στην ανανέωση και τη διεύρυνση της ΝΔ

Έχοντας δίπλα του την σύζυγο του και τα τρία του παιδιά, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ενωτικός και τόνισε πως στόχος του είναι να δώσει η παράταξη αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.

«Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Τον πρώτο που πήγε και συνάντησε μόλις οριστικοποιήθηκε η μεγάλη του νίκη, ήταν ο πατέρας του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε από το πολιτικό του γραφείο στο Παγκράτι και πήγε στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Ρηγίλλης. «Άντε και πρωθυπουργός» του είπε περιχαρής ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, που είδε μετά από 23 χρόνια ένας ακόμη Μητσοτάκης να εκλέγεται πρόεδρος του κόμματος.

 

Κατήφεια και γκρίνια στο επιτελείο Μεϊμαράκη

Στο στρατηγείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Δάφνη ήταν ιδιαιτέρως βαρύ το κλίμα, καθώς ήταν διάχυτη η βεβαιότητα όλο αυτό το διάστημα πως δύσκολα ή εύκολα θα κέρδιζε τις εκλογές.

Ωστόσο τα αποτελέσματα που ερχόντουσαν από τους εκπροσώπους του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά και όσο περνούσε η ώρα γινόντουσαν ανατροπές σε περιοχές που ο κ. Μεϊμαράκης είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο.

Μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνέντευξη που θα δώσει στον ενικό και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ, καθώς θα αναφερθεί στα αίτια της εκλογικής ήττας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.