Quantcast
Μήνυση κατά Κρέτσου και της επιτροπής πόθεν έσχες από τον Alpha - enikonomia.gr
share

Μήνυση κατά Κρέτσου και της επιτροπής πόθεν έσχες από τον Alpha

δημοσιεύτηκε:

Ρεπορτάζ: Κανδύλη Άννα

Μήνυση κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Ελευθέριου Κρέτσου, ο οποίος υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή, κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Αlpha.

Αφορά το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Μεταξύ άλλων, στη μήνυση που αριθμεί περί τις 70 σελίδες περιλαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με το πόθεν έσχες Καλογρίτσα που κατά τον Αlpha, καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεγχος αυτού.

Τη μήνυση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού κατέθεσε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος δήλωσε:

“Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει.

Για το λόγο αυτό ο Αlpha κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό.

Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημoσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς θα κάνει το καθήκον της”.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.