Quantcast
Μητσοτάκης: Αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις - Βασική προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις – Βασική προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων

δημοσιεύτηκε:

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αποκατάσταση των πληγέντων θα είναι η πρώτη μου πολιτική προτεραιότητα. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχτούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε τα αντιπλημμυρικά έργα και τις αναδασώσεις. Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον».
«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιο κίνδυνο αναζωπύρωσης».
Επεσήμανε πως «προτεραιότητα ήταν όλες αυτές τις μέρες πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών (η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές). Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου κι εκεί κατεβλήθη πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν χθες».


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.