Quantcast
Μητσοτάκης: Δεν αλλάζει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Δεν αλλάζει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

δημοσιεύτηκε:

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στα ΤΕΙ δεν πρόκειται να αλλάξει ξεκαθάρισε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
Σε ερώτηση σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την πολιτική απέναντι στη νέα γενιά και τις επικρίσεις για την πρόσβαση των νέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός είπε ότι απάντησε ήδη για τη φιλοσοφία της πολιτικής της κυβέρνησης.
Επεσήμανε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έμπαιναν όλα τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο και τόνισε ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι μέτρο το οποίο ήρθε για να μείνει.
Πρόσθεσε πως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια και νομίζω ότι τα ίδια τα πανεπιστήμια αναγνώρισαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν εσφαλμένες επιλογές

Αναφορικά με την αστυνομία και την τήρηση της τάξης
Αναφορικά με την αστυνομία και την τήρηση της τάξης είπε ότι «Οι πολιτικές δεν αλλάζουν, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ασφάλεια της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης .
«Εάν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ασφάλεια της χώρας, το 2021 ήταν καλύτερο του 2020. Θα εξακολουθούμε να υπηρετούμε αυτήν την πολιτική. Θέλουμε μία αστυνομία φιλική στους πολίτες και συμμαχό τους. Έχουμε πει πως τα ειδικά σώματα φύλαξης των πανεπιστημίων θα τα χρησιμοποιήσουμε όταν θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Θα χρειαστούμε χρόνο και τη βοήθεια των πρυτάνεων, όπως η ελεγχόμενη είσοδος. Εάν κάποιοι φαντασιώνονται επεισόδια βίας στα πανεπιστήμια θα ήθελα πραγματικά να τους αποθαρρύνω. Και σήμερα πάντως εάν χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία θα το κάνει», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.