Quantcast
Μητσοτάκης: Δεν επικοινώνησα με τον Ζάεφ - Είπα στη Σύνοδο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προβλήματα αλλά οφείλω να τη σεβαστώ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Δεν επικοινώνησα με τον Ζάεφ – Είπα στη Σύνοδο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προβλήματα αλλά οφείλω να τη σεβαστώ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ερωτηθείς για το “μπλόκο” στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ζόραν Ζάεφ όσο εκείνος βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι “είπα στο Συμβούλιο αυτά που είχα πει και στον ίδιο τον κ. Ζάεφ όταν τον συνάντησα στη Νέα Υόρκη. Του είπα ξεκάθαρα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προβλήματα, αλλά οφείλω να την σεβαστώ και δεν θα θέσω τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εμπόδιο για την ευρωπαϊκή σου πορεία, αρκεί να πειστώ απόλυτα ότι συμμορφώνεσαι με αυτή και δείχνεις καλή διάθεση να λύσεις και τις εκκρεμότητες, όπως τα εμπορικά σήματα”. “Αυτό θα του πω όταν του ξαναμιλήσω”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια εκτίμηση για το τι μπορεί να συμβεί, καθώς πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της γείτονος χώρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.