Quantcast
Μητσοτάκης: Δεν θα φοβηθούμε, θα στηρίζουμε την Ουκρανία - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Δεν θα φοβηθούμε, θα στηρίζουμε την Ουκρανία

δημοσιεύτηκε:

« Όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί » είπε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επίσης ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στο Κρεμλίνο, μία ημέρα μετά την επίθεση στην Οδησσό. «Βρισκόμαστε σε αυτήν την ιστορική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για μία μάχη η οποία πραγματικά θα ορίσει το μέλλον μας, το μέλλον της Ευρώπης και στην σύντομη παρέμβασή μου θα ήθελα να τονίσω τρία στοιχεία: Πρώτα από όλα ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για όλα όσα έχουμε επιτύχει τα τελευταία πέντε έτη. Δεν ήταν κάτι δεδομένο, απαιτήθηκαν πολλά προσπάθειες ώστε να φέρουμε την Ευρώπη σας αυτό το σημείο που βρίσκεται σήμερα και εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είμαστε πραγματικά πρωτοπόροι στην προετοιμασία της Ένωσης για τη νέα πραγματικότητα, την οποία πλέον καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε » ανέφερε.

«Θα ήθελα να συγχαρώ λοιπόν την Ούρσουλα για το δικό της ρόλο σε αυτήν την μεγάλη επιτυχία και για την σταθερή της ηγεσίας σε μία περίοδο, όπου αντιμετωπίζουμε αδιανόητες προκλήσεις, μια πρωτοφανή πανδημία η οποία πραγματικά συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, έναν παράνομο και κτηνώδη πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης και μία ενεργειακή κρίση η οποία απείλησε να αποσταθεροποιήσει τις οικονομίες μας. Και φυσικά αυτές οι προκλήσεις αντιμετωπίστηκαν και θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι διότι η αντίδρασή μας ήταν πολύ αποτελεσματική.

Αντιμετωπίσαμε την προκλήσεις αυτές με ενότητα, αλληλεγγύη. Εργαστήκαμε μαζί για να καταστήσουμε πιο ανθεκτική την Ευρώπη και να είναι πιο εύκολες οι συνθήκες και η επιστροφή στην κανονικότητα, δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας, ενισχύσαμε την κοινωνική συνοχή, επιταχύναμε την οικονομική ανάπτυξη και διευκολύναμε την πράσινη μετάβαση » συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.