Quantcast
Μητσοτάκης: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

«Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αυτή θα καθορίσει τι θα γίνει εάν χρειαστεί και δεύτερη κάλπη.

«Διεκδικώ την αυτοδυναμία» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο Πρωθυπουργός ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Θέλουμε σταθερή κυβέρνηση και αυτοδυναμία για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα».

Έφερε ως παράδειγμα τα γεγονότα στον Έβρο. «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε να συνεννοηθούμε με δύο άλλα κόμματα», είπε.

Για τη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου απάντησε ότι «είπε το αυτονόητο. Διαχρονικά κάποια κόμματα έχουν αλλεργία να αναγνωρίσουν το έργο της Αστυνομίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Υπάρχει χρόνιο πρόβλημα επιθετικής παραβατικότητας. Είχαμε πει ότι αυτά τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει καμιά δεκαριά φορές τη δική μου παραίτηση, καθώς και του μισού υπουργικού συμβουλίου. Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία».

Για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που εκχώρησε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και οι δύο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου».

Για τα ελληνοτουρκικά

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι «καλοδεχούμενη η εκτόνωση της έντασης χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις θέσεις και τα δικαιώματά μας. Δεν θέλω να είμαστε σε συνεχή τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία. Θέλουμε λιγότερη ένταση στο Αιγαίο. Πιστεύω ότι αυτή η στροφή είναι και αποτέλεσμα της διπλωματίας των σεισμών. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ισχυρές συμμαχίες και χαίρομαι που αυτή η πολιτική είχε αποτελέσματα. Η Τουρκία απομονώθηκε τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.