Quantcast
Μητσοτάκης: Η συνεργασία Κράτους - Εκκλησίας θεσμικά ήταν, είναι και παραμένει στενή - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η συνεργασία Κράτους – Εκκλησίας θεσμικά ήταν, είναι και παραμένει στενή

δημοσιεύτηκε:

«Η θεσμική συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία είναι στενή», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον παιδικό σταθμό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που έχει δημιουργήσει στο Δήλεσι η Εκκλησία.

«Θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία μας θεσμικά ήταν, είναι και παραμένει στενή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι «μπαίνοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του Αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ».

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος

Ο κ. Μητσοτάκης αφού συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το σπουδαίο κοινωνικό έργο της εκκλησίας, επισήμανε, σύμφωνα με το enikos.gr, ότι «προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα της εκκλησίας που συμπληρώνει τις κρατικές δομές».

«Έχουμε σταθερές γραμμές και οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού, οι θέσεις της Εκκλησίας. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ιερώνυμος - Δήλεσι

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπάρχει «χριστιανόμετρο», απάντησε «όχι, ποτέ. Μόνο η αγάπη, η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος τονίζοντας τη συνεργασία που απαιτείται ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος.

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Πολλά πράγματα είναι που μας χωρίζουν που μας κάνουν να είμαστε διαφορετικοί αλλά κοιτάμε πώς μπορούμε με αυτή τη συνεργασία να πάμε μπροστά» είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.