Quantcast
Μητσοτάκης: Αναθεώρηση στο 2% για το πλεόνασμα - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Αναθεώρηση στο 2% για το πλεόνασμα

δημοσιεύτηκε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε να μην τον κατηγορούμε ότι είπε ψέματα αλλά για τις αυταπάτες. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας που δεν ξέρει τι συμβαίνει γύρω του. Ένα είναι βέβαιο: ότι δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

“Είστε ένας πρωθυπουργός που την άγνοιά του την εμφάνισε σαν μαγκιά. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους. Εκτός όμως από την αυταπάτη υπήρξε και οργανωμένη πολιτική απάτη. Η χυδαιότερη επιχείρηση πολιτικής απάτης που έγινε ποτέ”, συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

“Ανεξήγητος ο ενθουσιαμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού, γιατί η ασχετοσύνη και η υποκρισία έχουν μεγάλο κόστος, και θα το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως “η ελληνική οικονομία θα χάσει 21 δισ. ευρώ από την ύφεση και δεν χρειαζόμασταν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα. Επειδή καθηλωθήκαμε όμως στην ύφεση, υποχρεώνεστε τώρα να πάρετε δημοσιονομικά μέτρα που λειτουργούν με τη σειρά τους υφεσιακά. Έτσι, θα χάσουμε τους στόχους και θα πάρετε και άλλα μέτρα”.

“Οι αντοχές εξαντλούνται πλήρως και τα βάρη κατανέμονται με βάση την ιδεολογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέοι φόροι θα δυναμιτίσουν κάθε προσπάθεια δημιουργίας και ανάπτυξης. Όλο και περισσότεροι θα καταφύγουν στη μαύρη οικονομία, ενώ οι φόροι θα πλήξουν πρώτα τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που υποτίθεται ότι προστατεύετε”, υπερθεμάτισε.

«Η χώρα δεν μπορεί να πετύχει πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για μια 15ετία. Καμία χώρα δεν το έχει πετύχει. Πρέπει να αναθεωρηθεί στο 2% και οι συνθήκες είναι ώριμες για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους. Η πρόταση στους εταίρους πρέπει να είναι: Εμείς θα κάνουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις και εσείς σε μικρότερα πλεονάσματα. Εμείς θα δεσμευτούμε σε ανάπτυξη 4% (που θα φέρει 120.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο) και εσείς σε ρύθμιση χρέους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.