Quantcast
Μητσοτάκης: Πρέπει να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα μετανάστευσης χιλιάδων νέων - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Πρέπει να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα μετανάστευσης χιλιάδων νέων

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να αντιστραφεί άμεσα η αρνητική εικόνα της μετανάστευσης των χιλιάδων νέων της πατρίδας μας στο εξωτερικό τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της ΟΝΝΕΔ.
Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιστραφεί. Και θα αντιστραφεί μόνο μέσα από μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται, ευημερεί και η οποία μπορεί να δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης για αυτήν τη νέα γενιά, η οποία είναι η καλύτερα καταρτισμένη νέα γενιά που είχαμε ποτέ στην ιστορία της χώρας μας. Κινδυνεύει, όμως, να είναι μία νέα γενιά η οποία, αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αυτόν τον τρόπο, να είναι φτωχότερη και κυρίως, πιο απελπισμένη από την προηγούμενη γενιά των πατεράδων και των μανάδων σας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο για εμένα, δεν είναι αποδεκτό».

«Οι πολιτικές τη Νέας Δημοκρατίας απευθύνονται στη νέα γενιά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «οι θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θέλουμε να δημιουργήσουμε, απευθύνονται πρωτίστως στη νέα γενιά. Οι τολμηρές αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην εκπαίδευση, ξεκινώντας από το σχολείο και καταλήγοντας μετά στα πανεπιστήμια, απευθύνονται στη νέα γενιά. Οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στη δια βίου μάθηση και στην κατάρτιση, έτσι ώστε η νέα γενιά να προσαρμόζεται συνέχεια στις ανάγκες μίας αγοράς εργασίας που μεταβάλλεται συνέχεια, απευθύνονται στη νέα γενιά. Η εξοικείωση της χώρας και η δυνατότητά της να κάνει το νέο, μεγάλο ψηφιακό άλμα, έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένη και να παρακολουθεί από κοντά τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις, απευθύνονται πρωτίστως στη νέα γενιά».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΔΑΠ θα είναι και πάλι η μεγάλη νικήτρια στις φοιτητικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγες ημέρες. Κάλεσε, όμως, τη νεολαία να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων που θα ακολουθήσουν προκειμένου όπως υπογράμμισε να έρθει η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και ταυτόχρονα οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας να γίνουν κυρίαρχες στη νέα γενιά. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Το σημαντικό, όμως, είναι να μην περιοριστούμε απλά στην καταγραφή άλλου ενός επιτυχημένου εκλογικού αποτελέσματος. Το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε και πέρα από αυτό. Να αγωνιστούμε ώστε οι ιδέες μας να γίνουν κυρίαρχες στη νέα γενιά. Ώστε να μπολιάσουμε πάλι τη νέα γενιά με τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Να μιλήσουμε στους νέους ανθρώπους για τις φιλελεύθερες ιδέες. Να τονίσουμε τη σημασία της αριστείας, της άμιλλας, του υγιούς ανταγωνισμού. Να τονίσουμε τη σημασία που έχει αυτή η ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που κρατάει, τελικά, όρθια κάθε ευημερούσα κοινωνία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε. Η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ, μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η νεολαία μας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ, αυτήν την μεγάλη πολιτική αλλαγή … Όσο με ενδιαφέρει η εκλογική νίκη, άλλο τόσο με ενδιαφέρει η ιδεολογική νίκη. Και η κυριαρχία των ιδεών μας, κυρίως, στη δική σας τη γενιά, ώστε να μην ξαναβρεθούμε, ποτέ ξανά στη χώρα, να δούμε ελκυστικά ιδέες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν, έστω και αν αυτές μπορεί να έχουν ένα σύγχρονο περιτύλιγμα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που είχε η απόφασή του για επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ αφού ήδη όπως τόνισε μέσα από το ιδρυτικό Συνέδριο νέα παιδιά ήρθαν κοντά στη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ. Και σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Πιστεύω ότι, τον πρώτο στόχο τον οποίο έχουμε βάλει, τον έχουμε πετύχει. Να μπολιάσουμε την παράταξή μας, που τόσο μεγάλη ιστορία έχει, με πολύ νέο κόσμο. Κόσμο ο οποίος πιστεύει στα ιδανικά της παράταξης. Νέα παιδιά τα οποία συμμετέχουν στους κοινούς μας αγώνες και τους ενώνει ένα κοινό όραμα: το όραμα μίας καλύτερης Ελλάδας, πρωτίστως για τη νέα γενιά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόσο για τη δική του, όσο και συνολικά για την υποστήριξη του Κόμματος, στην Οργάνωση. Τον διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η ΟΝΝΕΔ θα είναι πρωτοπόρα στις επερχόμενες μάχες για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι περιμένει την νέα επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά τις φοιτητικές εκλογές, αλλά και την μεθεπόμενη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Ο κ. Δέρβος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κύριε Πρόεδρε, η επόμενη επίσκεψή σας θέλω να είναι την επομένη ημέρα της νίκης μας στις φοιτητικές εκλογές. Θέλω, όμως, τη μεθεπόμενη από αυτήν την επίσκεψη, να είναι με άλλη ιδιότητα. Με αυτήν του πρωθυπουργού».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.