Quantcast
Μητσοτάκης: Σε ένα μήνα θα μπορούμε να στέλνουμε προειδοποιητικά sms στους πολίτες - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Σε ένα μήνα θα μπορούμε να στέλνουμε προειδοποιητικά sms στους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Στο ζήτημα του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνοντας πως θα λειτουργήσει στο τέλος του έτους, ωστόσο στο μεσοδιάστημα θα εφαρμοστεί μία εναλλακτική λύση για την άμεση ενημέρωση των πολιτών όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία έχουμε θέσει στο υπουργείο, είναι απολύτως δεσμευτικά. Το 112 θα έπρεπε να λειτουργεί, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα λειτουργήσει -καθώς φαίνεται- στο τέλος του χρόνου”.

Επειδή όμως, όπως είπε, “δεν μπορούμε να περιμένουμε και επειδή οι φυσικές καταστροφές δεν ξέρουμε πότε θα χτυπήσουν”, έχει ζητήσει από τον υπουργού σε συνεννόηση με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, να υπάρξει μία ενδιάμεση λύση, “έτσι ώστε εντός ενός μηνός, να μπορούμε να αποστέλλουμε γραπτά μηνύματα, εφόσον το κρίνει απαραίτητο η Πολιτική Προστασία, σε κινητά σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές”. “Είναι μία λύση, η οποία θα μας επιτρέψει να μπορούμε, επιτέλους, να κάνουμε το αυτονόητο: Να επικοινωνούμε άμεσα και να ενημερώνουμε τους πολίτες για επικίνδυνες καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να είναι προβλέψιμες”, είπε ο Πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι θα παρακολουθεί ο ίδιος πολύ αυστηρά την υλοποίηση αυτού του χρονοδιαγράμματος. “Δεν μπορώ να δεχθώ ότι στην Ελλάδα του 2019, μπορεί να χαθεί έστω και μία ανθρώπινη ζωή, επειδή κάποιος πολίτης δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί. Άρα, βάζουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία και πολύ σύντομα οι πολίτες θα δουν αποτελέσματα”, τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Κωνσταντίνος Χαμπίδης.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Υπογράμμισε, πως σε αυτό το υπουργείο, “έχουμε κάνει πράξη αυτή την ειδική σύνθεση μεταξύ άξιων κοινοβουλευτικών στελεχών και στελεχών που έχουν έρθει από την αγορά για να υποστηρίξουν αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια, στην οποία επέλεξα και προσωπικά να εμπλακώ περισσότερο”.

Όπως εξήγησε, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα μας και το κράτος πρέπει, επιτέλους, να τεθεί στην υπηρεσία του πολίτη, τόνισε. “Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν απλοποιηθούν δραστικά οι διαδικασίες, αποκτήσουν ψηφιακό χαρακτήρα και συνδεθούν οι βάσεις δεδομένων. Για να μπορέσουμε, επιτέλους, να επικοινωνούμε με το ελληνικό Δημόσιο είτε είμαστε πολίτες, είτε επιχειρήσεις, με μεγάλη ευκολία, κατά προτίμηση από το σπίτι μας ή από τον χώρο εργασίας. Έχουμε, λοιπόν, πολύ φιλόδοξα σχέδια σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και με το νέο υπουργείο, το οποίο ουσιαστικά ιδρύουμε. Αποτελεί τη σημαντικότερη παρέμβαση την οποία κάνουμε στην οργάνωση της κυβέρνησης. Και έχουμε, βέβαια, ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο το οποίο εμπιστεύονται. Και πολύ σύντομα θα δουν συγκεκριμένα έργα για τη διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους”.

Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “όλοι περιμένουμε με πολύ μεγάλη προσδοκία γρήγορα αποτελέσματα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.