Quantcast
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Οι ειδικοί θα καθορίσουν τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Οι ειδικοί θα καθορίσουν τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων

δημοσιεύτηκε:

Για την πορεία της πανδημίας, την παραλλαγή «Όμικρον» και τα νέα αυστηρότερα μέτρα που εξετάζονται ενημέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης μηνιαίας ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και στη συνέχεια θα γίνουν εξαγγελίες από το Υπουργείο Υγείας. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η μετάλλαξη Ο τείνει να γίνει επικρατούσα και στη χώρα μας, όπως αναμέναμε. Δεν έχουμε ακόμα επαρκή επιστημονικά δεδομένα. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η νοσηρότητα της Ο φαίνεται να μην είναι τόσο έντονη, όπως η νοσηρότητα της Δέλτα» και πρόσθεσε:

«Εμείς όμως βγαίνουμε αυτή τη στιγμή από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα και τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις, έτσι ώστε να φρενάρουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- την εξάπλωση της Ο για να μπορέσουμε να δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ακόμη ότι «είμαστε σε κάποια φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης στις εντατικές. Αυτό είναι ενθαρρυντικό και μας δίνει κάποια μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι και στη μετάλλαξη Ο. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε, είναι ότι τα εμβόλια και για την Ο είναι απαραίτητα. Ειδικά η τρίτη δόση είναι απολύτως απαραίτητη, ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έσπευσαν και ανταποκρίθηκαν στις υποδείξεις των ειδικών και έκαναν την τρίτη δόση. Είναι ελάχιστοι οι συμπολίτες μας άνω των 60, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό με την τρίτη δόση, τους ενθαρρύνω να το κάνουν, είναι μια πολύ σημαντική πρόσθετη γραμμή άμυνας απέναντι στη μετάλλαξη Ο.

Βέβαια, εξακολουθώ να προσπαθώ να πείσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι σκέφτονται ακόμα την πρώτη δόση του εμβολιασμού να κάνουν το βήμα αυτό. Να θυμίσω ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 θα καταστεί ενεργή στις 16 Ιανουαρίου του επόμενου έτους και θα ελπίζουμε μέχρι τότε, όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν το βήμα και να αξιοποιήσουν αυτό το δώρο της επιστήμης, το οποίο έχει αποδειχθεί απολύτως αποτελεσματικό και κυρίως απολύτως ασφαλές».

Σακελλαροπούλου: Κάνω έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν

«Για την πανδημία -εσείς θα αποφασίσετε για τα μέτρα- εγώ και πάλι κάνω με κάθε ευκαιρία μια έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν» τόνισε με τη σειρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή, το δώρο, τον μονόδρομο για την ελευθερία μας. Βλέπω με χαρά ότι κράτησε η ελληνική κοινωνία, να μην είμαστε πολύ απογοητευμένοι, υπήρξαν αλλού περισσότερες αντιδράσεις και άρνηση.

Η ελληνική κοινωνία στήριξε εξ αρχής τον εμβολιασμό σε μεγάλο ποσοστό. Δυστυχώς υπάρχει και όλο αυτό το κομμάτι διστακτικών, αρνητών ή όπως αλλιώς αποκαλείται. Μακάρι σιγά-σιγά όλοι να βλέπουν τη δυσκολία και τον λάθος δρόμο που έχει η άρνηση του εμβολιασμού και να πεισθούν να εμβολιαστούν όλοι οι συμπολίτες μας, γιατί πραγματικά μόνο έτσι θα είμαστε καλύτερα για το διάστημα που έρχεται. Και να ευχηθώ και εγώ σε όλους, θα τα ξαναπούμε βέβαια, η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη, τουλάχιστον λιγότερο ταραγμένη από τη φετινή – μακάρι!.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.