Quantcast
Μητσοτάκης: Το video στο TikTok για τα τιμολόγια ρεύματος - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Το video στο TikTok για τα τιμολόγια ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Στα νέα τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με βίντεο που ανάρτησε στο TikTok, στο οποίο σημειώνει ότι το αποτέλεσμα του μέτρου είναι να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές του ρεύματος.

«Από την στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα τιμολόγια για το ρεύμα, έχω δει ένα σωρό τύπους για τον νέο τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων. Και καταλαβαίνω ότι ο τύπος υπολογισμού μπορεί να θυμίζει εξετάσεις από τις Πανελλήνιες, όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Μέχρι τώρα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους καταναλωτές να συγκρίνουν διαφορετικά τιμολόγια. Πριν την παρέμβαση την οποία κάνουμε υπήρχαν 130 διαφορετικά τιμολόγια. Εμείς αυτό απλουστεύσαμε ριζικά και σήμερα υπάρχουν τρία συν ένα βασικά τιμολόγια. Πράσινο, μπλε, κίτρινο και πορτοκαλί για όποιον έχει έξυπνο μετρητή».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης είναι ότι λειτούργησε καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως τονίζει ο πρωθυπουργός να υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και έτσι οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατόρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης την στήριξη της κυβέρνησης στους πραγματικά ευάλωτους πολίτες, αλλά σε και εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια. «Αυτό θα γίνει με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο», δήλωσε.

@kyriakosmitsotakis_

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος❗️

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.