Quantcast
Μίχαλος: Αίτημα ειδικής ρύθμισης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους - enikonomia.gr
share

Μίχαλος: Αίτημα ειδικής ρύθμισης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους

δημοσιεύτηκε:

Την άμεση ρύθμιση σημαντικών διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τις τράπεζες, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, ζητεί να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε αυτές να έχουν δικαίωμα πληρωμών προμηθευτών εξωτερικού, μέχρι του ποσού συναλλάγματος το οποίο εισήχθη μετά την επιβολή των capital controls.

Ο κ. Μίχαλος επισημαίνει ότι οι τράπεζες δεν εκτελούν πιστώσεις οι οποίες έχουν ανοιχτεί σε Έλληνες πελάτες από ξένους προμηθευτές, με αποτέλεσμα να μη διεκπεραιώνονται οι παραγγελίες του εισαγωγικού και του εξαγωγικού εμπορίου.

«Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες στην εισαγωγή πρώτων υλών για την ελληνική βιομηχανία και ήδη εμφανίζονται φαινόμενα εξάντλησης των πρώτων υλών, γεγονός που δυσχεραίνει ανυπέρβλητα τη λειτουργία των παραγωγικών επιχειρήσεων, οδηγώντας τες στη διακοπή λειτουργίας, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, την απώλεια εσόδων και, βεβαίως, τον κίνδυνο ελλείψεων προϊόντων στην αγορά» όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος αναφέρει στην επιστολή του στον κ. Τσακαλώτο, ότι οι τράπεζες δεν δέχονται την καταβολή από τις επιχειρήσεις, δόσεων δανείων τους και γενικότερα την πληρωμή υποχρεώσεών τους.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.