Quantcast
Μίχαλος: Αποσύρθηκε το άρθρο για συνυπευθυνότητα εταίρων και μελών Δ.Σ. - enikonomia.gr
share

Μίχαλος: Αποσύρθηκε το άρθρο για συνυπευθυνότητα εταίρων και μελών Δ.Σ.

δημοσιεύτηκε:

Στην απόσυρση του άρθρου  που προέβλεπε τη συνυπευθυνότητα των εταίρων και μελών των Δ.Σ. των επιχειρήσεων για κάθε οφειλή προχώρησε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης, με νομοτεχνική βελτίωση, όπως ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΒΕΑ κ. Νίκο Σοφιανό και τον Οικονομικό Επόπτη του ΕΒΕΑ κ. Ευάγγελο Τσόγη, επισκέφτηκαν σήμερα το υπουργείο Εργασίας και είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Δημήτρη Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Ρωμανιά.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΕ έθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις θέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, τόσο για το νέο νομοσχέδιο όσο γενικότερα και για το ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας, σε ότι αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλλουν στην προσπάθεια των επιχειρήσεων, που σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο, θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει κάποιες βελτιώσεις, όπως για παράδειγμα, η μείωση του επιτοκίου σε χαμηλότερο επίπεδο του 3%, που προσδιορίζει το νομοσχέδιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.