Quantcast
Μίχαλος: Εγκληματική η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών - enikonomia.gr
share

Μίχαλος: Εγκληματική η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών

δημοσιεύτηκε:

Eγκληματική θεωρεί ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος ενδεχόμενη αύξηση εργοδοτικών εισφορών.

Κληθείς να σχολιάσει όσα ακούγονται περί αύξησης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ είπε:

«Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τροχοπέδη στην επιχειρηματικότητα, αρκεί αυτή η αύξηση που συζητείται στους διαδρόμους τους υπουργείου Οικονομικών.

Εργοδοτικές εισφορές κατά 1% του τζίρου των επιχειρήσεων είναι κάτι άκρως εγκληματικό.

Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες λόγω αντικειμένου -καινοτόμες, τεχνολογικές, πληροφορικής- μπορεί να έχουν πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων, τέσσερις ή πέντε, και να κάνουν τζίρο 10-12 εκατ. ευρώ.

Το 1% σε αυτόν τον τζίρο είναι 120.000.

Όταν κάποιος εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους, πώς είναι δυνατό να κληθεί -τη στιγμή που έχει πολύ περιορισμένο δείκτη κέρδους και απλά αποσκοπεί σε μεγάλο τζίρο- να πληρώσει το 1% το συνολικού τζίρου, που είναι 120.000 για τέσσερις-πέντε εργαζομένους; […] Δεν πιστεύω ότι στο τέλος αυτό θα εφαρμοστεί».

Πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας είναι ότι διανύοντας την έκτη υφεσιακή χρονιά το οικονομικό σύστημα έχει στερέψει και η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Κινδυνεύουμε με διαρραγή της κοινωνικής ειρήνης και αυτό δεν είναι επιθυμητό από κανέναν, ούτε από τους εταίρους και δανειστές μας, που ευελπιστούν κι αυτοί ότι κάποια στιγμή θα πάρουν τα λεφτά τους», υπογράμμισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.