Quantcast
Μιχελάκης: Την ανησυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Μιχελάκης: Την ανησυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μιχελάκης, αναφέρθηκε στο κλίμα κινδυνολογίας που επικρατεί ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών, αλλά και στις αλλαγές που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προκειμένου να θωρακίσει την βιωσιμότητα της οικονομίας της.

«Εκλογές δεν χρειαζόταν την ώρα αυτή ο τόπος και δεν τις ήθελε ο πολύς κόσμος. Τις εκβίασε μια μειοψηφία στη Βουλή, 132 συνάδελφοι έναντι 168, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή. Τις επέβαλε με λάθος τρόπο σε λάθος χρόνο. Είναι λάθος ο τρόπος γιατί συνιστούσε θεσμικό εκβιασμό και καταστρατήγηση του Συντάγματος. Και είναι λάθος ο χρόνος γιατί ταυτίζεται με την πιο κρίσιμη ώρα για την πορεία της οικονομίας μας. Πιστεύω, όμως, ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί την κρισιμότητα των περιστάσεων και θα τους απογοητεύσει. Θα ηττηθούν ο λαϊκισμός και ο κομματικός καιροσκοπισμός. Θα είμαστε και πάλι στην πρώτη θέση», ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος προσέθεσε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πολύ καλά πως στο ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τον πόνο του, παίζουν με την Ελλάδα, παίζουν με την παρουσία μας στην Ευρώπη. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και πιστεύω πως η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες εξασφαλίζει την πρωτιά της Παράταξής μας».

Για τις κατηγορίες περί κινδυνολογίας που επιρρίπτουν κάποιοι βουλευτές στην κυβέρνηση, ο Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε: «Άλλο κινδυνολογία και άλλο επισήμανση υπαρκτών κινδύνων. Το πρώτο βεβαίως είναι λάθος. Το δεύτερο είναι εθνική υποχρέωση. Μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες πληρώσαμε βαρύ τίμημα κάθε φορά που αγνοούσαμε τους κινδύνους που υπήρχαν μπροστά μας. Και αυτό έγινε τόσο με την Οικονομία, όσο και με τα εθνικά μας ζητήματα. Μην κάνουμε λάθος, λοιπόν. Βεβαίως δεν γίνονται αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δοκίμαζαν όμως να τα κάνουν, θα ανέκοπταν το δρόμο εξόδου από την κρίση, θα τίναζαν στον αέρα τις θυσίες που κάναμε και θα μας γύριζαν εκεί που ήμασταν πριν από δυόμιση χρόνια».

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μιχελάκης τόνισε: «Οι παληκαρισμοί πως θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, οι μονομερείς ενέργειες που εξαγγέλλουν, οι πολιτικές που συνιστούν επανάληψη του ”λεφτά υπάρχουν” και θα δημιουργούσαν νέα ελλείμματα, θα οδηγούσαν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας και θα στερούσαν από τη χώρα τεράστιους κοινοτικούς πόρους. Οι κραυγές πως θα σταματήσουν την πληρωμή τόκων και τοκοχρεολυσίων είναι συνώνυμες της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα επισημαίνει ο διεθνής Τύπος. Την ανησυχία, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην Ευρώπη την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις φοροελαφρύνσεις που ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε:«Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πράγματι δύσκολα. Η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή παρά να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Αυτό έγινε, αλλά με τεράστιες θυσίες και αποφάσεις που κάποιες φορές ήταν αντίθετες με τις αρχές μας. Στην περίοδο της ανάκαμψης που ήδη ξεκίνησε και της Ανάπτυξης που έρχεται, οι αδικίες θα διορθωθούν και οι φόροι θα μειωθούν: Ο ανώτατος φόρος εισοδήματος θα πέσει στο 33% από το 42% που είναι σήμερα. Ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων θα μειωθεί σταδιακά, ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος φόρος, στο 15% από το 25% που είναι σήμερα. Όλοι οι συντελεστές στα υψηλά κλιμάκια του ΦΠΑ θα μειωθούν σταδιακά. Θα γίνει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και ο ΕΝΦΙΑ σταδιακά θα μειωθεί κι άλλο, ενώ τα έσοδά του θα πηγαίνουν απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.