Quantcast
Μνημόνιο ΔΥΠΑ - ΕΛΕΠΑΠ για την επαγγελματική κατάρτιση ΑμΕΑ - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Μνημόνιο ΔΥΠΑ – ΕΛΕΠΑΠ για την επαγγελματική κατάρτιση ΑμΕΑ – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), δρ Ελένη Ν. Σκουτέλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία της ΔΥΠΑ με την ΕΛΕΠΑΠ για την επαγγελματική ενδυνάμωση και κατάρτιση ατόμων με αναπηρία, την ανταλλαγή ενημέρωσης και εμπειρογνωμοσύνης, την αξιοποίηση δικτύων και συνεργιών, καθώς και για την ενίσχυση των εργασιακών συμβούλων της ΔΥΠΑ με γνώσεις σχετικά με τα ειδικά χαρακτηριστικά των ατόμων με αναπηρία, την παροχή συμβουλευτικής στους ωφελούμενους και τις ωφελούμενες των προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ, την αμοιβαία αξιοποίηση των συνεργασιών προς ενημέρωση του κοινού, τον σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών δράσεων και για τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων και συναντήσεων, ημερίδων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων εργαστηριακού χαρακτήρα, στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με τη συμμετοχή των ωφελουμένων της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και των στελεχών της ΔΥΠΑ.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η συνεργασία της ΔΥΠΑ με την ΕΛΕΠΑΠ εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό μας για μία στρατηγική που θα εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας των στελεχών των δύο φορέων και τις κοινές μας δράσεις, στοχεύουμε αφενός μεν στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας αφετέρου δε στην αποτελεσματική ενημέρωση επιχειρήσεων και πολιτών για την καταπολέμηση του φαινομένου των διακρίσεων και την ανάπτυξη κουλτούρας ίσων ευκαιριών στους χώρους εργασίας».

Από την πλευρά της, η Ελένη Ν. Σκουτέλη, υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη τιμή για την ΕΛΕΠΑΠ η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη ΔΥΠΑ. Θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους και όλων των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ, την ικανοποίησή μας για τη σημαντική και ουσιαστική συμβολή της ΔΥΠΑ στη μεγάλη μας προσπάθεια να δώσουμε την ευκαιρία σε ενήλικες με αναπηρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση, εφόδιο απαραίτητο για την επαγγελματική ένταξή τους».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.