Quantcast
Μονιμοποιούνται 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι - enikonomia.gr
share

Μονιμοποιούνται 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι

δημοσιεύτηκε:

H μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται στο στενό δημόσιο τομέα, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους ΟΤΑ, περιλαμβάνεται σε διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης -το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα- όπως προανήγγειλε  ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η μετατροπή των συμβάσεων σε δημοσίου δικαίου δεν θα αφορά στο επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, στο ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και στους δικηγόρους με έμμισθη εντολή. Αναφορικά με τον ασφαλιστικό καθεστώς τους, όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος θα παραμείνουν στο ΙΚΑ.

Ακόμη με ρύθμιση που θα περιληφθεί στο ίδιο νομοσχέδιο θα δοθεί η δυνατότητα σε περίπου 6000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, να επιλέξουν ένα κενό πόστο σε ένα από τα υπουργεία τα οποία θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό. «Η απελευθέρωση τους από την προκήρυξη», όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος θα τους επιτρέψει να επισπεύσουν τη διαδικασία διορισμού τους.

Ταυτόχρονα όπως εξήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει ήδη δώσει εντολή να εφαρμοστούν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο διορισμό 800 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.