Quantcast
Μόνο 4.000 νοικοκυριά στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ - enikonomia.gr
share

Μόνο 4.000 νοικοκυριά στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ

δημοσιεύτηκε:

Μόνο 4000 καταναλωτές περίπου, σε ένα σύνολο 510.000, έχουν ενταχθεί τον τελευταίο χρόνο στα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια της Εταιρείας ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), τα οποία είναι μειωμένα κατά 50% για τρίτεκνους, υπερήλικες και μακροχρόνια άνεργους με χαμηλό εισόδημα και ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως το τέλος του 2015.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε η ΕΥΑΘ ΑΕ, στο πλαίσιο ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ, με αφορμή την καταγγελία της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης ότι “η εταιρεία προχώρησε σε μαζικές διακοπές υδροδότησης σε εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα”.

Η Επιτροπή καλεί τους Θεσσαλονικείς σε συνέλευση στις 5 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ, στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστούν κινητοποιήσεις, όχι μόνο για τις διακοπές υδροδότησης, αλλά και για εκείνες του ρεύματος, που -όπως υποστηρίζει- “συνεχίζονται ακόμη και μέσα στον χειμώνα” και για τις κατασχέσεις κατοικιών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Νίκος Παπαδάκης, υποστήριξε ότι πραγματικό πρόβλημα δεν υφίσταται, αφού η εταιρεία έχει καθιερώσει εγκαίρως κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ έχει κινητοποιήσει ολόκληρο μηχανισμό ρύθμισης χρεών για όσους αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού.

 

                            Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο

 

Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ μπορούν να ενταχθούν:

-Οικογένειες με τρία προστατευόμενα παιδιά και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 17.000 ευρώ ετησίως.

-Υπερήλικες άνω των 75 ετών που ζουν μόνοι (δε φιλοξενούνται), με φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως και κατανάλωση που δεν υπερβαίνει τα 30 κυβικά ανά τετράμηνο.

-Μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα χαμηλού εισοδήματος με φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.