Quantcast
Moody’s: Η ισχυρή ανάπτυξη δεν μείωσε το χρέος της Ισπανίας - enikonomia.gr
share

Moody’s: Η ισχυρή ανάπτυξη δεν μείωσε το χρέος της Ισπανίας

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας κερδίζει έδαφος, σημειώνει η Moody’s, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το υψηλό ποσοστό του δημόσιου χρέους της δεν αναμένεται να σταθεροποιηθεί πριν το 2016.

Ο διεθνής οίκος στην ετήσια ανάλυσή του για την Ισπανία που δημοσιεύθηκε σήμερα, υπογραμμίζει ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βοήθησαν την χώρα να ενισχύσει τους θεσμούς, το τραπεζικό σύστημα και την αγορά εργασίας.

Ο οίκος αναμένει ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα συνεχίσει να ανακάμπτει φέτος και τον επόμενο χρόνο, κυρίως χάρη στην εγχώρια ζήτηση, προβλέποντας ρυθμούς ανάπτυξης 2,7% και 2,2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα χρέους συνεχίζουν να αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα για την πιστοληπτική αξιολόγηση, παρά τις βελτιωμένες τάσεις που εμφανίζουν τα οικονομικά, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοοικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο του οίκου, το ποσοστό του χρέους θα κορυφωθεί το 2016 ξεπερνώντας το 100% του ΑΕΠ και θα σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2018, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει συνεχής οικονομική ανάκαμψη και δημοσιονομική σταθεροποίηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.