Quantcast
Moody's: Πιθανή μία δεύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Moody’s: Πιθανή μία δεύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Η παραίτησή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσφέρει την προοπτική εδραίωσης μιας πιο αποτελεσματικής κυβέρνησης, όπου ενδεχομένως θα μπορούσε να κυβερνήσει ένας πιο μετριοπαθής ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμα, ή σε συνασπισμό με άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα αναφέρει σε έκθεσή το ο οίκος Moody’ s

Όπως σημειώνει η Moody’s, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής στους ψηφοφόρους και είναι πιθανή μια δεύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ακόμα και αν δεν κερδίσει την πλειοψηφία, οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα που επιτρέπει και απαιτεί από το κόμμα να αναζητήσει κάποια συμφωνία με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, πιθανότατα θα ενισχύσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και θα αμβλύνει τους κινδύνους εφαρμογής του προγράμματος.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του έτους, οι χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της χώρας ανέρχονται συνολικά σε 4,5 δισ. ευρώ, τα 3,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων είναι προς το ΔΝΤ. Μόνο περίπου 200 εκατ. ευρώ οφείλονται σε ομολογιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ESM ενέκρινε τριετές δάνειο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ και την αμέσως επόμενη ημέρα εκταμίευσε την πρώτη δόση ύψους 13 δισ. ευρώ. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.