Quantcast
Morgan Stanley: Πολύ δύσκολες οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις - enikonomia.gr
share

Morgan Stanley: Πολύ δύσκολες οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις

δημοσιεύτηκε:

Πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις περιμένει η Morgan Stanley μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας που μπορεί να προκαλέσουν μεταβλητότητα στην αγορά.

Ωστόσο, το βασικό της σενάριο είναι πως η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και η τρόικα θα έχουν ισχυρά κίνητρα για να συμφωνήσουν και να αποφύγουν τα δυσμενή σενάρια.

Επισημαίνει ωστόσο πως εάν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αυξηθεί, το ευρώ μπορεί να αποδυναμωθεί περισσότερο.

Στην ανάλυσή της για την πορεία του ευρώ το 2015 με σημερινή ημερομηνία, η Morgan Stanley αναφέρει ότι παραμένει πολύ ανήσυχη για τις μη βιώσιμες δυναμικές του χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης, αλλά η αγορά φαίνεται να εφησυχάζει.

«Η ανάλυση των οικονομολόγων μας υποδηλώνει ότι το κρατικό χρέος της περιφέρειας, ακόμη και της Γαλλίας, μπορεί να καταστεί μη βιώσιμο εάν ο πληθωρισμός παραμείνει χαμηλότερα του στόχου του 2% της ΕΚΤ μακροπρόθεσμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η αντίδραση της αγοράς στην πρόσφατη μεταβλητότητα στην Ελλάδα υποδηλώνει περιορισμένες ανησυχίες και κινδύνους για το ευρώ, για την ώρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.