Quantcast
Μοσκοβισί: 3 εκατ. μετανάστες δεν θα βλάψουν την ευρωπαϊκή οικονομία - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: 3 εκατ. μετανάστες δεν θα βλάψουν την ευρωπαϊκή οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Τρία εκατομμύρια μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια θα έρθουν στην ΕΕ μέχρι το 2017, σε μια εξέλιξη που ενδέχεται να έχει οριακό θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, ανακοίνωσε χθες (5 Νοεμβρίου) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην πρώτη εκτίμηση της οικονομικής επίδρασης της μεγαλύτερος προσφυγικής στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Επιτροπή δήλωσε ότι η εισροή θα μπορούσε να αυξήσει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν από 0,2 έως 0,3%.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι ο «αδύναμος αλλά θετικός» οικονομικός αντίκτυπος των μεταναστών θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιστάθμιση της αυξανόμενης εχθρότητας απέναντί τους.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πείτε ότι η εισροή των προσφύγων είναι πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις ή να βγάλει κόσμο έξω από την αγορά εργασίας», δήλωσε ο Γάλλος, αποκαλύπτοντας τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής.

Η Κομισιόν είπε ότι αναμένει 1 εκ μετανάστες το 2015, 1.5 εκ το 2016 και 500 χιλιάδες το 2017.

Αυτό πρακτικά σημαίνει αύξηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού κατά 0.4% εφόσον έχουν ληφθεί υπόψη οι ανεπιτυχείς αιτήσεις ασύλου, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Πηγή: EurActiv με Γαλλικό Πρακτορείο

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.