Quantcast
Μοσκοβισί: Θα κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Θα κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα εξαρτάται από την αποφυγή του Grexit», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο BBC. «Θα κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Πιστεύουμε πως η θέση της Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει να είναι στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Γάλλος πρώην Υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε «Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και για την αξιοπιστία του ευρώ ότι δεν υπάρχει Grexit. Αυτός είναι και ο λόγος που θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να το αποφύγουμε».

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού και το εκλογικό αποτέλεσμα, όμως οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με έναν ήσυχο, ειρηνικό και ήρεμο τρόπο. Αυτή η νέα κυβέρνηση πρέπει να πει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει», κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.