Quantcast
Μοσκοβισί: Ιστορική η σημερινή συμφωνία τραπεζικής διαφάνειας με την Ελβετία - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Ιστορική η σημερινή συμφωνία τραπεζικής διαφάνειας με την Ελβετία

δημοσιεύτηκε:

«Η σημερινή συμφωνία είναι ιστορική. Ανοίγει μια νέα εποχή της #taxtransparency μεταξύ της ΕΕ και η #Switzerland @EU_Commission» αναφέρει ο Πιερ Μοσκοβισί στο Twitter όπου παρουσιάζει με δύο φωτογραφίες την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ελβετίας για την διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκε στην Τετάρτη. 

Ελβετία και ΕΕ συμφώνησαν να κυνηγηθούν οι φοροφυγάδες. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες της ΕΕ να κρύβουν χρήματα σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες.

Ωστόσο, η συμφωνία προβλέπει ότι τα δύο μέρη, θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς από το 2017 και θα αρχίσουν και να ανταλλάσουν τις πληροφορίες αυτές, έναν χρόνο αργότερα.

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, «πρόκειται για ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα ώστε να επιτευχθεί ολοκληρωτική τραπεζική διαφάνεια μεταξύ Ευρώπης και Ελβετίας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσης έχει αρχίσει επαφές με Ανδόρα, Λιχτενστάιν, Μονακό και Σαν Μαρίνο για την υπογραφή ανάλογης συμφωνίας , ενώ Αυστρία και Λουξεμβούργο έχουν ήδη συμφωνήσει να εκτεθούν οι φοροφυγάδες. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.