Quantcast
Μοσκοβισί: Κλειδί για την Ελλάδα η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Κλειδί για την Ελλάδα η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού

δημοσιεύτηκε:

Πεπεισμένος ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί, εφόσον υπάρχει σταθερότητα και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν.

Κάνοντας λόγο για «περίπλοκες» καταστάσεις και «προσωπικότητες» που δυσκόλεψαν την περασμένη χρονιά για την Ελλάδα, ο Π. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως «η νέα κυβέρνηση», με την «εντολή» με την οποία εξελέγη είναι πιο σταθερή και έχει ήδη προσχωρήσει σε «γενναίες» αλλά «αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις. «Αυτή η σταθερότητα που ξαναβρήκαμε μας επιτρέπει να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά οι προβλέψεις μας θα είναι σωστές. Αλλά το κλειδί όλων είναι οι μεταρρυθμίσεις και η καλή συνέχεια του προγράμματος», τόνισε ο Γάλλος επίτροπος, ενώ αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την οποία χαρακτήρισε ως την περισσότερο «αναγκαία».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά δύσκολα θέματα στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει χωρίς όμως να εισέλθει σε λεπτομέρειες. Όπως υπογράμμισε «θα συνεχίζουμε να ζητάμε μια γρήγορη ολοκληρωση της αξιολόγησης, αλλά αυτό είναι ευθύνη και των δύο πλευρών», φροντίζοντας έτσι να «απαντήσει» στην ελληνική πλευρά που αποδίδει τις καθυστερήσεις στην πλευρά των δανειστών. «Ελπίζω να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό συντομότερα η αξιολόγηση. Αυτή είναι η επιθυμία της Κομισιόν και την έχω εκφράσει στον πρωθυπουργό».

Επιπλέον, ερωτηθείς κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευελιξία λόγω της προσφυγικής κρίσης, είπε πως η διαπραγμάτευση του προγράμματος που γίνεται στην Αθήνα δεν αφορά τη Σένγκεν. «Συζητάμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του Μνημονίου» είπε και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να «αναμειγνύουμε τις δυο συζητήσεις».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.