Quantcast
Μοσκοβισί: Να προσαρμοστούν οι δημόσιες δαπάνες ώστε να διασφαλιστούν οι επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Να προσαρμοστούν οι δημόσιες δαπάνες ώστε να διασφαλιστούν οι επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Την προσαρμογή των δημοσίων δαπανών, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται οι επενδύσεις, προτείνει στα κράτη – μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici , σε σχετική ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ειδικότερα, σε επίσημη ερώτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης ρωτούσε την Κομισιόν «με ποιον τρόπο θα ενισχυθεί η ενεργός ζήτηση στις ευρωπαϊκές οικονομίες», καθώς επίσης εάν «έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα που ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα και τις επενδύσεις προς τα κράτη μέλη και το Συμβούλιο και εάν ναι, ποια είναι αυτά».

Στην απάντησή του ο Επίτροπος Moscovisi τονίζει ότι «η Επιτροπή συνιστά στα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τη διάρθρωση των δημοσίων δαπανών, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζονται οι επενδύσεις που έχουν καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη», δίνοντας έμφαση στο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ (επενδυτικό πακέτο Juncker), για το οποίο προβλέπει ότι «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα ξεκινήσει τη χρηματοδότηση έργων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.