Quantcast
Μοσκοβισί: Νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων

δημοσιεύτηκε:

«Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα».

Αυτό, το οποίο και θα μεταφέρει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά το Eurogroup της Δευτέρας, δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

«Οι επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επανέναρξη ροής χρήματος στην πραγματική οικονομίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Επίτροπος, προσθέτοντας πως «ο καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές και να ανακτήσει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές είναι η κυβέρνηση να επιδείξει εμπράκτως την ετοιμότητας και ικανότητά της να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε».

«Πιστεύω ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για το μέλλον της χώρας και, όπως και στο παρελθόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο πρόεδρος Γιούνκερ και εγώ είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου χρόνος για χάσιμο», επισημαίνει ο ίδιος.

Εξηγώντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ότι «δεν πρόκειται όμως για ένα πρόγραμμα λιτότητας, καθώς περιλαμβάνει 86 δις. που θα πάνε στην Ελλάδα. Οι μεταρρυθμίσεις είναι η προϋπόθεση για την ύπαρξη μιας ελληνικής οικονομίας επαρκώς ανταγωνιστικής για να είναι πραγματικά μια οικονομία της Ευρωζώνης. Εάν το καταφέρουμε αυτό, η Ελλάδα έχει τεράστια περιουσιακά στοιχεία και θα γίνει και πάλι ελκυστική για τους επενδυτές».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.