Quantcast
Μοσκοβισί: Νοιάζομαι περισσότερο για τον ελληνικό λαό που θα σηκώσει πάλι το βάρος - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Νοιάζομαι περισσότερο για τον ελληνικό λαό που θα σηκώσει πάλι το βάρος

δημοσιεύτηκε:

Πολύ δύσκολη είναι η συμφωνία για την Ελλάδα που υπεγράφη χθες, ωστόσο είναι καλή υπό την έννοια ότι κρατά την χώρα στην Ευρωζώνη, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε άρθρο του σε blog, σύμφωνα με τον Guardian, ο Μοσκοβισί έγραψε τα εξής: «τα χρονοδιαγράμματα είναι αυστηρά αλλά η συμφωνία αποτελεί το απαραίτητο αντίδοτο για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία που είχε χαθεί μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης.

Η συμφωνία επίσης βάζει την Αθήνα σε ένα «μονοπάτι» υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και περιλαμβάνει ασφαλιστικές δικλείδες που αποτρέπουν την χώρα από το να παρεκκλίνει από το συγκεκριμένο μονοπάτι”.

Στο άρθρο του προσθέτει ακόμη ότι «ορισμένοι υποστηρίζουν πως οι όροι της συμφωνίας είναι μη αποδεκτοί για την Ελλάδα και άλλοι που λένε ότι δόθηκαν με το περίστροφο στο κεφάλι. Πολλοί θεωρούν ότι είναι πολύ απαιτητικοί για μια χώρα που ο λαός της έχει υποφέρει σκληρά τα τελευταία πέντε χρόνια και που η οικονομία της έχει μπει σε ύφεση εφέτος.

Κατανοώ αυτή την θέση. Και περισσότερο νοιάζομαι για τον ελληνικό λαό. Το μελλοντικό πρόγραμμα θα πρέπει να εξασφαλίζει μια ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική αναγκαιότητα και την πολιτική πραγματικότητα. Αν η υπερβολική έλλειψη εμπιστοσύνης μας οδηγούσε να ζητήσουμε το αδύνατο από την Ελλάδα, αυτό θα ήταν καταστροφικό για όλους. Ελπίζω να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα να αποδείξει την καλή της πρόθεση και ότι το μελλοντικό πρόγραμμα θα επιτρέψει στη χώρα να σηκώσει κεφάλι οικονομικά και πολιτικά.

Χάσαμε σχεδόν έξι μήνες κατά την διάρκεια των οποίων η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώθηκε βαθιά. Το ανθρώπινο, πολιτικό και οικονομικό κόστος της συμφωνίας αυξήθηκε επίσης δραματικά. Αυτό με λυπεί ιδιαιτέρως και μου αφήνει μια πικρή γεύση. Και κυρίως για τον ελληνικό λαό που για ακόμη μια φορά θα κληθεί να σηκώσει το βάρος.

 

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.