Quantcast
Μοσκοβισί: Συμφωνήσαμε για το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Συμφωνήσαμε για το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να βρούμε συμφωνία. Έπρεπε να γίνει για να σταματήσει η αβεβαιότητα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη», σημείωσε ο Μοσκοβισί. «Υπήρξε λογική και η συμφωνία είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και την Ευρώπη. Είναι μια ισορροπημένη συμφωνία που επιτρέπει στη νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα κομμάτι αλλαγών οι οποίες είναι απαραίτητες, από την άλλη πλευρά διασφαλίζει ότι θα γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις της Ελλάδας”.

Η πεποίθηση της Επιτροπής ήταν ανέκαθεν ότι έπρεπε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία έτσι ώστε να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας για την Ελλάδα και επίσης για την Ευρωζώνη”

Είναι σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσουμε θετικά. Έχουμε χρόνο να συζητήσουμε για αλλαγές και μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ανακάμψει, υπογράμμισε.

Θα συζητηθεί το θέμα του χρέους με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, σημείωσε και έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη αλλά και μεταρρυθμίσεις με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

“Εάν καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα την Δευτέρα, τότε ο λόγος θα περάσει στα κράτη – μέλη. Οι ελληνικές προτάσεις είναι μία καλή βάση για να φτάσουμε σε ένα τελικό συμπέρασμα. Πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και εως τις 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε αποφασίσει για την παράταση του προγράμματος», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.