Quantcast
Μουζάλας στον Realfm 97,8: Φοβάμαι ότι θα δούμε ένα κύμα προσφύγων και μεταναστών στα νησιά - enikonomia.gr
share

Μουζάλας στον Realfm 97,8: Φοβάμαι ότι θα δούμε ένα κύμα προσφύγων και μεταναστών στα νησιά

δημοσιεύτηκε:

“Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα, στις Καστανιές και σε όλο τον Έβρο και πολύ φοβάμαι πως αργότερα κάποια μορφή του θα δούμε στα νησιά, είναι κάτι που δεν είναι ασύνηθες στη μετανάστευση και στην προσφυγιά. Απλά είναι η πρώτη φορά που εργαλειοποιείται τόσο πολύ”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Δεν είναι πόλεμος, είναι μία εργαλειοποίηση αυτού του κύματος, είναι μία δημιουργία κύματος. Δεν έχουμε το 2015, όπου πρόσφυγες και μετανάστες έτρεχαν πανικόβλητοι να περάσουν και απλά τους υποστήριζε η τουρκική κυβέρνηση. Τώρα έχουμε πρόσφυγες και μετανάστες οργανωμένους, σε σχέδιο από το τουρκικό κράτος και παρακράτος προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα στα σύνορά μας, τα οποία πολύ καλά κάναμε και τα κλείσαμε στο συγκεκριμένο σημείο και στα υπόλοιπα σημεία του Έβρου. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να ανακόψουμε αυτό το ρεύμα…Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα κύμα στα νησιά, μακάρι να διαψευστώ”, ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

“Αυτό είναι επιχείρηση εισόδου στη χώρα, η οποία υποβοηθείται με απαράδεκτο τρόπο από το τουρκικό κράτος και τουρκικό παρακράτος. Αυτό είναι διαφορετικό από έναν πόλεμο. Το τονίζω αυτό γιατί πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση… Είναι πολύ φυσικό αυτό που κάνει η χώρα μας και δεν χρειάζονται μεγάλες κραυγές, σε λίγο θα τραγουδάμε τη Σοφία Βέμπο, δεν χρειάζεται. Έχουμε έναν στρατό ικανότατο, έχουμε μία αστυνομία ικανότατη, είναι σε απόλυτη θέση να διαφυλάξουν αυτά τα συγκεκριμένα περάσματα”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Τι θα γίνει εάν κάποιοι θερμόαιμοι ή κάποιοι πράκτορες από την πλευρά του τουρκικού κράτους και παρακράτους πυροβολήσουν μία μάνα με δύο παιδιά ή δύο μετανάστες που προσπαθούν να μπουν μέσα; Πρέπει να κρατήσουμε μία ψυχραιμία.”

“Νομίζω ότι με τη χθεσινή του κίνηση να φέρει τους ανώτατους αξιωματούχους ο κ. Μητσοτάκης στον Έβρο, έχασε το πλεονέκτημα του να θέσει το θέμα απευθείας να γίνει Συμβούλιο Κορυφής, όπου εκεί πέρα θα μπορούσαμε να ασκήσουμε σοβαρή διπλωματία. Μπορεί να το ξανακάνει αλλά δεν θα έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού… Το γεγονός ότι οι τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι μπήκαν στο ελικόπτερο και πήγαν στο σημείο είναι θετικό… Δεν είμαστε διατεθειμένοι η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας χρησιμοποιεί διαρκώς είτε σαν ασπίδα, είτε σαν αποθήκη”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.