Quantcast
Μπαράζ ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία - enikonomia.gr
share

Μπαράζ ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία

δημοσιεύτηκε:

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα στην Αττική.

Σε πέντε περιπτώσεις προέκυψαν παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, καθώς και στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος

Συνελήφθη, σε μία από τις περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, γιατί διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων που επισύρει την αυτόφωρη διαδικασία

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

  • Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Σε ψαροταβέρνα – μεζεδοπωλείο στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκε ότι σε δέκα (10) περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας (988,10) ευρώ. Επιπλέον, δεν επεδείχθησαν οι Πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

  • Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, βρέθηκαν να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες Πίνακες Προσωπικού.

  • Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, βρέθηκε να απασχολείται ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες Πίνακες Προσωπικού.

  • Σε πρατήριο άρτου – ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.