Quantcast
Μπουτάρης: Χρονοδιάγραμμα 15 ημερών για επίλυση προβλημάτων στα σχολεία - enikonomia.gr
share

Μπουτάρης: Χρονοδιάγραμμα 15 ημερών για επίλυση προβλημάτων στα σχολεία

δημοσιεύτηκε:

Σε ένα χρονοδιάγραμμα 15 ημερών δεσμεύθηκε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διευθέτηση σειράς προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν πολλές σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον κεντρικό δήμο της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κάλεσε χθες τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα, που το τελευταίο διάστημα ανέδειξαν με παρεμβάσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά και έξι μέλη της σχολικής Επιτροπής, θέτοντας μάλιστα στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις τους.

“Πήραμε συγκεκριμένες απαντήσεις, από τη διοίκηση του Δήμου και αναμένουμε να δούμε αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των 15 ημερών, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία στα σχολεία” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Δαρδιώτης, διευθυντής του 81ου δημοτικού σχολείου, αντιπρόεδρος της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και ένας από τους έξι, που υπέγραφαν την επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Δήμου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Δαρδιώτης, “ήδη κάποιες εκκρεμότητες τακτοποιήθηκαν, οι καθαρίστριες πληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε η διανομή των καθαριστικών, ενώ περιμένουμε την ερχόμενη Παρασκευή να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες που αφορούν στις εργασίες συντήρησης στα σχολεία”.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων ο κ. Δαρδιώτης σημείωσε ότι “λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα τακτοποιηθούν οι παλιές οφειλές των σχολικών επιτροπών”, ενώ για την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ, που “πέρασε” από το δημοτικό συμβούλιο, είπε ότι “περιμένουμε την έγκριση από την πάρεδρο”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.