Quantcast
Μπροκ: Το Grexit θα πλήξει περισσότερο την Ελλάδα παρά την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Μπροκ: Το Grexit θα πλήξει περισσότερο την Ελλάδα παρά την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Ένα Grexit θα είχε περισσότερες αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα από ό, τι στους άλλους, επεσήμανε στο EurActiv.gr στο Στρασβούργο ο στενός σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανός ευρωβουλευτής  Έλμαρ Μπροκ

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, τόνισε ότι δεν έχουν υπάρξει πραγματικές διαπραγματεύσεις διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα ανταπεξέλθει στα κριτήρια.

«Εάν δω τον προφανή λόγο να έρθουμε σε συμφωνία που είναι προς το συμφέρον της ΕΕ η οποία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, θέλω να επισημάνω ότι υπάρχουν όρια και θεωρώ πως ένα Grexit θα είχε περισσότερες αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα από ό, τι στους άλλους [εταίρους] […] ελπίζω ο καθένας να λάβει την ευθύνη για τον λαό του και να βρει λύσεις», είπε.

Ο Χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής έφερε ως παράδειγμα την  Πορτογαλία και την Ιρλανδία που ξεπέρασαν την κρίση διότι «προέβησαν στο κατάλληλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Στην Ιρλανδία πχ υπάρχει ανάπτυξη 5% και αυξανόμενη απασχόληση και συνεπώς πιστεύω θα ήταν καλό παράδειγμα για την ελληνική περίπτωση».

Σχετικά με ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, υπογράμμισε ότι αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως, θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις εξελίξεις, το χρονοδιάγραμμα και τα «πιθανά προβλήματα με τις αγορές».

Τέλος, εξέφρασε ιδιαίτερη αισιοδοξία στην στάση της Ελλάδα στο θέμα των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει μείνει στην γραμμή της ΕΕ και «δεν θα στηρίξει την παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.