Quantcast
Μυτιληναίος: Έτος «σταθμός» το 2016 για τον κλάδο της ενέργειας - enikonomia.gr
share

Μυτιληναίος: Έτος «σταθμός» το 2016 για τον κλάδο της ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

Έτος «σταθμός» αναμένεται ότι θα είναι το 2016 για τον κλάδο της ενέργειας, λόγω των τιμών του φυσικού αερίου και των προωθούμενων αλλαγών στην αγορά, όπως υπογράμμισε xθες  ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά την παρουσίαση του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως ανταγωνιστική έναντι της λιγνιτικής, γεγονός που καθιστά τις μονάδες φυσικού αερίου πολύ πιο ελκυστικές. Σε ό,τι αφορά την Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι ο όμιλος κατάφερε το κόστος αλουμινίου το 2016, να είναι χαμηλότερο από το 2005, όταν εξαγόρασε την εταιρεία.

Το επίτευγμα αυτό, τόνισε, έγινε πραγματικότητα όχι μόνο με ευχολόγια, αλλά και με την εφαρμογή ενός προγράμματος επενδύσεων που έφτασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ και το πρόγραμμα «ΜΕΛΛΟΝ» για τη μείωση του κόστους παραγωγής, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2013.

Αναφορικά με την εξέλιξη των μεγεθών στην ΑτΕ, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι λόγω της κατάστασης της αγοράς, αναμένεται μια μείωση στα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου σε σχέση με το πρώτο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.