Quantcast
Ν. Χουντής: «Η ελληνική κυβέρνηση συζητάει το νέο τρόπο χρηματοδότησης» - enikonomia.gr
share

Ν. Χουντής: «Η ελληνική κυβέρνηση συζητάει το νέο τρόπο χρηματοδότησης»

δημοσιεύτηκε:

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει εάν εγκρίνει την πρόταση των θεσμών ή είναι αντίθετος σε αυτό», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8  και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση συζητάει το νέο τρόπο χρηματοδότησης. Η διαπραγμάτευση θα γίνει ούτως η άλλως. Η νέα δανειοδότηση θα έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Τα μνημόνια γίνονταν πάνω σε εκβιασμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να πει “Ναι” στο κείμενο του κ. Γιούνκερ το οποίο δεν ήταν βιώσιμο για τη χώρα και για αυτόν τον λόγο απευθύνεται  στον ελληνικό λαό. Πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα για να ενισχυθεί η άποψη του λαού, αλλά και για να αποδειχθεί ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη».

«Οι νέοι κανόνες δανειοδότησης που προσαρμόστηκαν μετά την αποτυχία των μνημονίων, και απευθύνονται σε έναν συγκεκριμένο οργανισμό ο οποίος με την σειρά του έχει συγκεκριμένη λειτουργία όπως: θέτει όρους δανεισμού με χαμηλότερα επιτόκια από τις προηγούμενες συμφωνίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε ότι: «Εάν επικρατήσει το “Ναι” την Κυριακή στο δημοψήφισμα, όλοι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του λαού. Το πρόβλημα της συμφωνίας ήταν ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορούσε να είναι βιώσιμο και αυτό το επιβεβαιώνει και  η έκθεση του ΔΝΤ. Με το “Ναι” θα τηρήσουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε  πολιτικές που δεν είναι βιώσιμες. Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν εξαρχής αρεστός στην Ευρώπη».

«Ο δανεισμός προβλέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, όπως ορίζεται στο άρθρο 7. Προς τα εκεί αποβλέπει το αίτημα η ελληνική κυβέρνηση. Διαπραγμάτευση θα γίνει και το όχι ενισχύει εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Αποχή δημοψηφίσματος σημαίνει ότι παραδεχόμαστε τι έχει γίνει και δεν κάνουμε τίποτα για αυτό», συμπλήρωσε ο Νίκος Χουντής.

Τέλος ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι: «Με το “‘Οχι” θα διαπραγματευτούμε μια βιώσιμη λύση.».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.