Quantcast
ΝΔ: Εγκληματική η απραξία επτά μηνών της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Εγκληματική η απραξία επτά μηνών της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

Για εκκωφαντική αμηχανία και απραξία κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μια αμήχανη και έκπληκτη κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει, έστω και στοιχειωδώς, το κατακλυσμικό πρόβλημα του μεταναστευτικού, ενώ μήνες τώρα -όλοι πλην της κυβέρνησης- προέβλεπαν τις εξελίξεις.

Το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σύνθετο, πολύπλοκο και δραματικό δεν είναι άλλοθι για την εγκληματική απραξία επτά μηνών. Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και ασφάλειας. Και οι δυο διαστάσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν. Έχει, επίσης, τόσο εξωτερική – διεθνή όσο και εσωτερική διάσταση. Η κυβερνητική απραξία σημειώθηκε και στις δυο”, τόνισε η Νέα Δημοκρατία.

Επεσήμανε δε, πως όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα έπρεπε να δίνει αγώνα στα εξής τέσσερα μέτωπα:

– Τη μέχρις τελευταίου ευρώ αξιοποίηση των διαθέσιμων σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων.

– Την οικοδόμηση στέρεων ενδοευρωπαϊκών συμμαχιών, ιδίως με τις μεσογειακές χώρες της ΕΕ, ώστε να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή διπλωματική και πολιτική στήριξη και προώθηση των ελληνικών θέσεων.

– Την άσκηση κάθε δυνατής πίεσης προς την Τουρκία που ενώ είναι το κατ’ εξοχήν σημείο εκκίνησης μεταναστών προς την χώρα μας, δεν δείχνει καμία διάθεση να συνεργαστεί ουσιαστικά τόσο με την Ελλάδα όσο και με την ΕΕ.

– Τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση διεθνών οργανισμών και της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που στην ουσία του είναι διεθνές.

“Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε”, σημείωσε η λεωφόρος Συγγρού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.