Quantcast
Νέα C-Class Coupe - enikonomia.gr
share

Νέα C-Class Coupe

δημοσιεύτηκε:

Όπως η sedan εκδοχή της δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την S-Class sedan, έτσι και η νέα C-Class Coupe δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την αντίστοιχη S-Class Coupe. Αυτό δεν μας ενοχλεί καθόλου μιας και η S-Class Coupe είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο και το γεγονός πως η C-Class Coupe έχει πιο μαζεμένες διαστάσεις την κάνει ακόμα πιο χαριτωμένη.

Σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά είναι κατά 10 cm μακρύτερο, είναι 4cm φαρδύτερο ενώ και το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 7,5cm. Αυτό προσδίδει έναν σαφώς πιο επιβλητικό χαρακτήρα, ειδικά αν συνυπολογίσουμε πως το ύψος είναι μειωμένο κατά 1,5cm σε σύγκριση με την sedan έκδοση. Όλα όμως έχουν το τίμημα τους και οι τεχνικοί της Mercedes-Benz δηλώνουν πως οι χώροι έχουν θυσιαστεί ελαφρώς στον βωμό της εμφάνισης.

Στο εμπρός μέρος η διαφορές με την sedan έκδοση είναι ελάχιστες. Κοιτάζοντας όμως το μοντέλο από το πλάι το σκηνικό αλλάζει εντελώς. Στενότερα παράθυρα για τους εμπρός επιβάτες και από την μεσαία κολόνα έντονη κλίση της οροφής μέχρι το πίσω μέρος. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό ωστόσο αυτό ίσως έχει συνέπειες στο διαθέσιμο ύψος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Στο πίσω μέρος η ομοιότητα με την S-Class Coupe είναι μεγάλη, κάτι που οφείλεται κυρίως στα μακρόστενα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι κυρίαρχο στοιχείο. Το ταμπλό προέρχεται από την sedan έκδοση και ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα αλλά και την προσοχή στην λεπτομέρεια. Ξεχωρίζουν τα νέα καθίσματα που για τους εμπρός επιβάτες έχουν σπορ σχεδίαση με ενιαίο προσκέφαλο.

Στον τομέα των μηχανικών μερών περιμένουμε αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά με την sedan έκδοση σε εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Επίσης θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής αερανάρτησης Airmatic.

Στον στάνταρ εξοπλισμό θα ανήκει η πανοραμική οροφή η εκκίνηση χωρίς κλειδί αλλά και τα φώτα τεχνολογίας LED. Όπως όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz θα υπάρχει και η επιλογή πακέτου AMG με πιο επιθετική εμφάνιση και μεγαλύτερους τροχούς. Εννοείται πως θα ακολουθήσει και έκδοση AMG C63 Coupe, ένα μοντέλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την M4.

Πηγή: Capital.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.