Quantcast
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,1% του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο το ΚΚΕ - enikonomia.gr
share

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,1% του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο το ΚΚΕ

δημοσιεύτηκε:

Μια ακόμα δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών αλλά και ότι παραμένει μακριά από την αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για τη «Βεργίνα TV», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,3% έναντι 25,2% της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται για πρώτη φορά το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, Το Ποτάμι με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.

Κάτω από το 2% και εκτός Βουλής βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).

Ωστόσο, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων έναντι 27% που λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της μέτρησης, είναι ότι το 46% των πολιτών θεωρεί πως ο Σαμαράς είναι ο καταλληλότερος για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όταν το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύει το 34%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρούν τον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα «καλή επιλογή», σε ποσοστό 49%, ωστόσο το 43% εκτιμά ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.