Quantcast
Νέα δημοσκόπηση - Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Προβάδισμα 6,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open Beyond TV.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,9% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,6%. Στην τρίτη θέση ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή μοιράζονται το ίδιο ποσοστό με 5,7%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με 5,6 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 26,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,8%,. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,4%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,7%, λευκό το 2,1%, το ποσοστό της αποχής ανέρχεται σε 9,6% ενώ αυτό των αναποφάσιστων αγγίζει το 11,3%.

Όσον αφορά στα στατιστικά όρια των κομμάτων παρατηρείται ότι στην περίπτωση της ΝΔ το ελάχιστο είναι 27,1% και το μέγιστο 32,7%. Στον ΣΥΡΙΖΑ το ελάχιστο είναι 21% και το μέγιστο 26,2%.

Το 33% των ερωτηθέντων βλέπει νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές με μικρή διαφορά, ενώ το 22% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα νικήσει με μεγάλη διαφορά. Την ίδια ώρα, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά βλέπει το 15%, ενώ το 2% πιστεύει ότι το κυβερνών κόμμα θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά.

Τέλος, η συσπείρωση της ΝΔ ανέρχεται στο 85% ενώ η αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 56%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.