Quantcast
Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για "bonus" στη ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για “bonus” στη ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» σχετικά με το μοίρασμα bonus 1.856.000 μετοχών, αξίας 16 εκατ. ευρώ στα στελέχη της ΔΕΗ και συγκεκριμένα της διοίκησης Γ. Στάσση.

Το θέμα έχει λάβει πολιτικές προεκτάσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση καλώντας την να πάρει θέση, ενώ η ΔΕΗ από την πλευρά της διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι λόγω της ενεργειακής κρίσης το δικαίωμα για επαναγορά μετοχών δεν έχει ασκηθεί, ούτε και πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ υποστηρίζει τα εξής:

««Το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ στις 4.06.2021, με εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών.

Ωστόσο, λόγω της Ενεργειακής Κρίσης, το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση.

Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Η απάντηση της «Δημοκρατίας» στη ΔΕΗ

Μετά την ανακοίνωση της ΔΕΗ, η εφημερίδα «Δημοκρατία» έδωσε απάντηση λέγοντας ότι «πανικόβλητη η ΔΕΗ από την αποκάλυψη για το δωρεάν μοίρασμα στα στελέχη της διοίκησης Γ. Στάσση 1.856.000 μετοχών, που αγοράζονται με χρήματα της Επιχείρησης, εξέδωσε μια ανακοίνωση που αποτελεί μνημείο ψεύδους και προσβολή για τον ιστορικό ρόλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού».

Η εφημερίδα παραθέτοντας μια σειρά άλλων ανακοινώσεων της ΔΕΗ αντικρούει το επιχείρημα της Εταιρείας ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όπως αποδεικνύεται όχι μόνο έχει ενεργοποιηθεί από 2.1.2022 το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών 1.856.000, αλλά ήδη έχουν αγοραστεί τουλάχιστον 466.238 ίδιες μετοχές”.

Χαρακτηρίζει “ψευδή” την ανακοίνωση της ΔΕΗ με στόχο την “παραπλάνηση της της κοινής γνώμης” και υποστηρίζει ότι “δεν εκθέτει μόνο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της κ. Στάσση, αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ που καλείται να αποπέμψει άμεσα τους χρυσοπληρωμένους «εκλεκτούς» της από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού».

Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «ο κ. Στάσσης προφανώς δεν βγαίνει με 360.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 1.000 ευρώ τη μέρα (σε αντίθεση με τα 60.000 του προκατόχου του επί ΣΥΡΙΖΑ) και γι’ αυτό, όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, αποφάσισε να δώσει επιπρόσθετο μπόνους στον εαυτό του και τα υπόλοιπα γαλάζια golden boys του κ. Μητσοτάκη, 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «αυτά, την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν όχι απλά να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά ούτε να αγοράσουν τα απαραίτητα για να βγάλουν το μήνα. Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Μητσοτάκης κόπτεται να ανέβει η μετοχή της ΔΕΗ ενώ πνίγονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως επίσης και ποιοι ακριβώς είναι οι «τζαμπατζήδες» που κατήγγειλε ο κ. Οικονόμου. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα: Εάν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να καλύπτει το πλιάτσικο του εκλεκτού του και δεν τον αποπέμψει, ακυρώνοντας φυσικά και το μπόνους, σημαίνει ότι ο κ. Στάσσης λειτουργεί απλά ως μπροστινός με δική του εντολή».

Μετά την ανακοίνωση της ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η «απάντηση της Επιχείρησης για το σκάνδαλο των προκλητικών bonus 16 εκατ. ευρώ των golden boys του κ. Μητσοτάκη παραποιεί ανερυθρίαστα την αλήθεια».

Και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι απλή: το πρόγραμμα των bonus έχει ενεργοποιηθεί από τις 2 Ιανουαρίου του 2022 και ο κ. Στάσσης και η παρέα του έχουν ήδη αποκτήσει 466.238 μετοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της Επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι μόνο τα ψέματα της ΔΕΗ, αλλά και η χυδαία αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να κρύβεται.

Ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει αδίστακτα τον εκλεκτό του, προκαλεί την κοινωνία και μετατρέπει τη ΔΕΗ σε κουμπάρα, την ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος διαλύουν τη χώρα.

Οι πολίτες ξέρουν ότι στους λογαριασμούς τους πληρώνουν τη ρήτρα Μητσοτάκη και το πλιάτσικο των φίλων του. Και σύντομα θα του στείλουν πίσω τον λογαριασμό».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.