Quantcast
Νέα «κόκκινα» δάνεια 4,5 δισ. ευρώ σε 5 μήνες - enikonomia.gr
share

Νέα «κόκκινα» δάνεια 4,5 δισ. ευρώ σε 5 μήνες

δημοσιεύτηκε:

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

 

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η νέα γενιά των «κόκκινων» και προβληματικών δανείων στις ελληνικές τράπεζες, η οποία σε ποσά από τον Ιανουάριο έως και σήμερα κινείται κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ και πλήττει τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

Το ζήτημα απασχολεί έντονα τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς η κατάσταση, μετά τη σχετική ηρεμία του Μαρτίου, επιδεινώθηκε τον Απρίλιο και πολύ περισσότερο τον Μάιο.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η ειδοποιός διαφορά των νέων επισφαλειών που γεννήθηκαν το πρώτο δίμηνο σε σχέση με αυτές του Απριλίου και Μαΐου είναι άκρως ανησυχητική.

Και αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν στη Realnews, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο «χτύπησαν» κόκκινο τα ρυθμισμένα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, ενώ τον Απρίλιο και τον Μάιο χτυπήθηκαν και τα έως σήμερα σχετικά υγιή δάνεια, κυρίως των μικρών, των μεσαίων επιχειρήσεων και των προμηθευτών.

Η επιδείνωση της κατάστασης το τελευταίο δίμηνο καταδεικνύει ότι το φαινόμενο της δημιουργίας εκ νέου «κόκκινων» δανείων δεν είναι περιστασιακό όπως είχε χαρακτηρισθεί το πρώτο δίμηνο του έτους, εκτίμηση που προβληματίζει το σύστημα και δίνει περαιτέρω πνοή στην αύξηση των επισφαλειών.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews:


                  

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.