Quantcast
Νέα κόντρα της Ρώμης με την Κομισιόν μετά τη δήλωση του Επιτρόπου Έτινγκερ για τον ιταλικό προϋπολογισμό - enikonomia.gr
share

Νέα κόντρα της Ρώμης με την Κομισιόν μετά τη δήλωση του Επιτρόπου Έτινγκερ για τον ιταλικό προϋπολογισμό

δημοσιεύτηκε:

Το
σχέδιο για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 δεν ήταν σύμφωνο με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρεται να δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, προκαλώντας σκληρές αντιδράσεις από τους επικεφαλής των κομμάτων που συγκυβερνούν την Ιταλία.

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ανέφερε ότι επιστολή του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, που θα ενημερώνει την ιταλική κυβέρνηση για
την απόφαση της Κομισιόν σχετικά με τον προϋπολογισμό της χώρας, θα σταλεί την
Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Ρώμη.



Ο Έτινγκερ διέψευσε το δημοσίευμα, αλλά σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό να ζητηθούν διορθώσεις από την Ιταλία στον προϋπολογισμό της.

“Δεν είπα ότι υπάρχει απόφαση της Κομισιόν για την Ιταλία” έγραψε στο Twitter ο Έτιγκερ.”Είναι προσωπική μου άποψη ότι, με βάση τα στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν να ζητήσουμε από την Ιταλία να προβεί σε διορθώσεις” στον προϋπολογισμό, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν είπε ποτέ ότι η Κομισιόν σκοπεύει να στείλει μια επιστολή στην Ιταλία για το θέμα αυτό αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Στις δηλώσεις του ‘Ετινγκερ απάντησαν τόσο ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, όσο και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Είμαστε βέβαιοι για τον κρατικό προϋπολογισμό μας, δεν θα τον αλλάξουμε. Σταματήστε και αφήστε την ιταλική κυβέρνηση να δουλέψει υπέρ των Ιταλών», τόνισε ο Σαλβίνι.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόσθεσε μέσω διαδικτύου: «Ο Έτινγκερ και όλοι οι ευρωπαίοι Επίτροποι θα έπρεπε να αρχίσουν να φέρονται ως σοβαροί άνθρωποι και να δαγκώνουν την γλώσσα τους τρεις φορές πριν να κάνουν δηλώσεις, όπως ο ήρωας Πάλομαρ, του συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο. Ο ήρωας αυτός, αν την τρίτη φορά που δάγκωνε την γλώσσα του ήταν ακόμη πεπεισμένος γι’ αυτό που ήθελε να πει, το έλεγε. Αλλιώς σώπαινε. Κι έτσι περνούσε εβδομάδες και ολόκληρους μήνες σωπαίνοντας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.