Quantcast
Νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για το ελληνικό ζήτημα - enikonomia.gr
share

Νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για το ελληνικό ζήτημα

δημοσιεύτηκε:

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ.Τσίτσα


«Όσο η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις αλλά και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να τηρούν την υπόσχεση για βοήθεια είμαστε σε καλό δρόμο», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, ξεκαθαρίζοντας ότι για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα η ελληνική κρίση δεν λύνεται εν μία νυκτί καθώς υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο μέλλον από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς στη χθεσινή ενημέρωση για την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα στην σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία για το ελληνικό ζήτημα και το τι χρειάζεται να γίνει ώστε να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην ελληνική κρίση απάντησε σχετικά: «Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, και κυρίως βοήθεια προς τον Ελληνικό λαό που αντιμετωπίζει σημαντικές δημοσιονομικές και οικονομικές προκλήσεις.

Aυτό που έχουμε διαπιστώσει επίσης είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στο να εφαρμόσει κάποιες κομβικές δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε βιώσιμη τροχιά αναφορικά με το χρέος.



Αλλά αυτό (η ελληνική κρίση) δεν είναι ένα πρόβλημα που λύνεται εν μια νυκτί, και σίγουρα υπήρχαν πολλές περιπτώσεις τα τελευταία έξι χρόνια όπου διαταράχθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας και ΕΕ. Ο Πρόεδρος Ομπάμα (στη σύνοδο της G7) απλά επανέλαβε ότι όσο η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις αλλά και οι Ευρωπαίοι τηρούν την υπόσχεση τους για βοήθεια προς την Ελλάδα τότε τα πράγματα θα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα επίσης συνεχάρη τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και την Ελλάδα καθώς πήραν αποφάσεις χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος, αποφάσεις αναγκαίες για την αντιμετώπιση μια πρόκλησης που θα είχε επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Έχει γίνει σημαντική πρόοδος μέχρι στιγμής και ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ικανοποιημένος με τις μέχρι τώρα προβλέψεις για το μέλλον. Αλλά υπάρχουν και άλλες σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στο μέλλον και οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων μας στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων».

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.