Quantcast
Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις Βόλου - Σποράδων - Σκύρου και Θεσσαλονίκης - enikonomia.gr
share

Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις Βόλου – Σποράδων – Σκύρου και Θεσσαλονίκης

δημοσιεύτηκε:

Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις ξεκινούν σε λίγες ημέρες και θα ισχύσουν για όλο το καλοκαίρι στον Βόλο και τις Σποράδες.

Συγκεκριμένα από τις 16 Ιουνίου ταχύπλοα Catamaran θα συνδέουν απ΄ευθείας και καθημερινά την Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόνησσο. Τούτο ήταν ένα πάγιο αίτημα των Δημοτικώ Αρχών των νησιών να συνδεθούν με την Βόρεια Ελλάδα, όπως γινόταν και στο παρελθόν,για να έχουν άμεση πρόσβαση οι τουρίστες και όχι να φθάνουν στις Σποράδες υποχρεωτικά μέσω Βόλου.

Παράλληλα, μία νέα συνδεση θα ισχύσει για τον Βόλο και τα νησιά. Από τις 19 Ιουνίου ο Βόλος και η Βόρεια Ελλάδα θα συνδέονται με το ανατολικότερο και μεγαλύτερο νησί των Βορείων Σποράδων,την Σκύρο.

Μέχρι τώρα για να επισκεφθεί κανείς το νησί, έπρεπε να διανύσει έναν τεράστιο κύκλο μέχρι την Κύμη της Εύβοιας, για να επιβιβαστεί σε πλοίο για την Σκύρο.

Η Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Σκύρου από εφέτος προβαίνει στη σύνδεση του νησιού με την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα κάθε Κυριακή πρωί από τον Βόλο. Προς τον τελικό προορισμό της Σκύρου, ενδιαμέσως θα εξυπηρετούνται και τα νησιά Σκιάθος,Σκόπελο και Αλόννησος, (από και προς το Βόλο). Αν το εγχείρημα πετύχει, η εταιρεία έχει σκοπό να αυξήσει τα δρομολόγια από την επόμενη χρονιά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.