Quantcast
Νέες προτάσεις για γεφύρωση των διαφορών ζητούν ΗΠΑ και Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Νέες προτάσεις για γεφύρωση των διαφορών ζητούν ΗΠΑ και Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων ζητήθηκαν χθες από την ελληνική κυβέρνηση κατά την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group αλλά και αργότερα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Αν και δεν υπήρξε αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης για τις απαιτήσεις των θεσμών στο Euro Working Group, μετά την συνομιλία Τσίρπα – Λιού το Μαξίμου με non paper κοινοποίησε την «πρόθεση της ελληνικής πλευρά για την γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές». Ωστόσο αν υπάρξουν νέες προτάσεις από την Ελληνική πλευρά, αυτές σε κάθε περίπτωση δεν θα εξετασθούν στο Eurogroup της Πέμπτης, καθώς θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας από τους θεσμούς.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο EWG επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι θεσμοί δεν έχουν απαντήσει με αντιπροτάσεις στην ελληνική πρόταση των 47 σελίδων.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει ήδη από προχθές Δευτέρα δηλώσει στην γερμανική εφημερίδα Bild ότι δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.