Quantcast
Νεκρός με χτυπήματα στο πρόσωπο βρέθηκε ο Μένης Κουμανταρέας - enikonomia.gr
share

Νεκρός με χτυπήματα στο πρόσωπο βρέθηκε ο Μένης Κουμανταρέας

δημοσιεύτηκε:

Νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη βρέθηκε ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας με πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είχε παραβιαστεί η κεντρική είσοδος ενώ η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

 

Ποιος ήταν ο Μένης Κουμανταρέας
Ο Μένης Κουμανταρέας γεννήθηκε το 1931 και ήταν Έλληνας πεζογράφος, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών Κάρολος Μπερζάν και φοίτησε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες. Από το 1982 ζούσε αποκλειστικά από τη συγγραφική του δραστηριότητα. Ήταν βιωματικός συγγραφέας και η γραφή του είναι συνηθισμένη να κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

 

Τασούλας: Χάθηκε ένας κορυφαίος πεζογράφος

Πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Μένη Κουμανταρέα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο τραγικός θάνατος του Μένη Κουμανταρέα στέρησε την ελληνική λογοτεχνία από έναν από τους κορυφαίους πεζογράφους της και τη χώρα από έναν ενεργό πολίτη. Για περισσότερο από μισόν αιώνα, από «Τα μηχανάκια» του 1962 έως το «Ο θησαυρός του χρόνου», που εκδόθηκε μόλις πρόσφατα, ο Κουμανταρέας παρακολούθησε με απαράμιλλη ευαισθησία και ενάργεια, καθώς και με γοητευτικά προσωπική γραφή τον εσωτερικό παλμό και τις προσδοκίες τού σύγχρονου ανθρώπου, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

Δείτε το video από το Mega

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.